Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Vi har fødselsdag – kom med behind the scenes

I dag er det præcis et år siden, vi satte denne blog i søen. Og det er præcis et år siden, vi sad med sommerfugle i maven for at se, om der overhovedet var nogen der ville opdage os, da vi åbnede vores Instagram profil og lagde vores allerførste post op.

Så utroligt meget er sket siden, og det føles på en gang som en meget lang rejse, vi har været ude på og samtidig som om, det var i går, det hele begyndte.

Fotosession hos fotograf Camilla Hey
Fotosession hos fotograf Camilla Hey august 2020

Vi har knoklet, lært nyt, opbygget netværk med alle jer læsere og følgere på Instagram, og vi har nået dét ene, fuldt formulerede mål, vi satte os fra start. Vi ville give det et år!

Lige meget hvad, ville vi hænge på et år. Vi ville ikke miste modet, ikke evaluere og ikke give op, før vi havde været i gang et år. Og her er vi så. Et år gamle i blogverdenen.

Et år er nok til at opdage, at vi ikke er alene med det, vi skriver om. Et år er nok til at udvikle en blogdame med en tydelig personlighed, og et år er nok til at ane den mission, vi lidt efter lidt har forelsket os i – nemlig at inspirere og give kvinder midt i livet endnu mere mod til at være sig selv. Vores mission er stille og roligt vokset frem gennem bloggens første år, efterhånden som vi selv er blevet modigere og modigere. Den har også manifisteret sig på vores Instagramprofil, hvor det at vælge det afslørende billede af os selv med rynker, morgenhår og mavedelle, hele tiden bliver vigtigere og vigtigere, for at gå mod strømmen og det evige krav om perfektion af kvinders udseende. Et krav der særligt indhenter os efter de fyrre, når det ideal bliver mere og mere umuligt at leve op til. Vi har fået lyst til at gå forrest og hver uge minde os selv og hinanden om, at kvinder over den første ungdom er gode nok, lækre nok og smukke nok, som vi er! Også uden filter, retouchering og shapewear! Vi må faktisk gerne fylde noget i mediebilledet, i verden og i vores egne liv. Det kan godt være, at vi mærker forandringerne i krop og sjæl, men det inviterer blot til endnu en gang at gå på opdagelse i os selv og i livet omkring os.

To damer i farverigt vintertøj på en badebro
I år har vi f.eks., på trods af mange års status som kuldskære landkrabber, kastet os ud i vinterbadningens velsignelser. 🙂

Når man har fødselsdag skal man dele ud. Det ved ethvert skolebarn. 🙂
Og det vil vi selvfølgelig også gerne, men da flødeboller ikke så let lader sig sende rundt, vil vi i stedet invitere jer med ind i maskinrummet hos LOVELY LADIES ALIVE. Hvad foregår der egentlig backstage og hvordan lykkes det at udkomme med verdens bedste blog til kvinder midt i livet, uge efter uge? 😉

Her et kig backstage, da billedet ovenfor blev taget. Vi må indrømme, at et par søde pensionister nok fik freden spoleret på deres badetur den dag. 🙂

Helt konkret udkommer LOVELY LADIES ALIVE med et nyt blogindlæg hver søndag. Hvert indlæg annonceres på vores Instagramprofil søndag eftermiddag og det er også her man kan følge med i vores øvrige gøren og laden ugen igennem. Og til de af vores læsere som ikke bevæger sig så meget på de sociale medier, kommer der hver søndag formiddag en mail med direkte link til bloggen og denne uges indlæg. Hvis du ikke allerede står på listen, kan du skrive dig på her på siden.

Vi veksler mellem indlæg, der enten er skrevet af den ene af os på egen hånd, eller af os begge to i fællesskab. Nogle indlæg har et enkeltstående tema og andre indgår i føljetoner, som vi løbende vender tilbage til med nye perspektiver. Vi tog f.eks. hul på et stort tema om kroppen sidste forår og her er der stadig nye indlæg på vej.

Vi mødes fast hver onsdag i Pernilles køkken, og det er her vi producerer alt det, vi laver til vores profil på Instagram. Her evaluerer vi ugen, der er gået og planlægger fremtiden, både den helt nære og den lidt længere ude i horisonten.

Her et kig ind bag kulissen til det onsdags-onlinemøde, hvor vi fik ideen til vinterbadebilledet. Pernilles mand Morten var blevet sendt i byen efter sjove badehætter, som blev testet under mødet. Og de holdt jo meget godt. 🙂

Vi har ingen regler eller rammer for, hvad vi må eller skal skrive om på bloggen. Det står os hver især frit for at skrive om det, vi har lyst til og vi giver hinanden et fuldstændigt frit spillerum til at udvikle vores individuelle indlæg. Nogle gange er overskriften klar i ugevis, og andre gange opstår der noget i løbet af ugen, som vi bare er nødt til at skrive om til den kommende søndag. Det kan enten være noget konkret som – mit barn flytter hjemmefra om 14 dage – hjælp!, eller det kan være en pludselig følelse af janaurblues og coronakuller, som bare ikke er til at komme udenom.
Vi besluttede os tidligt for, at sådan skulle det være. Bloggen er vores eksperimentarium, og derfor skal der være frihed til at følge hjerte og tanke. Det sker derfor også ofte, at vi først læser hinandens indlæg samtidig med jer læsere, for tiden er knap og bruges på mange andre ting, de uger vi ikke selv skriver.

Når vi skriver vores fælles indlæg er strukturen anderledes fast, for ellers ville vi aldrig nå i mål til tiden. Emner ligger oftest klar i støbeskeen lang tid i forvejen, og planlægningen af ugen omkring indlægget ligeså. Vi arbejder med årshjul for bloggen og produktionsplaner for posts, reels og stories på vores Instagramprofil.

Derfor må vi også nogle gange sige nej tak til spontane forespørgsler om samarbejde med skønne kolleger i IG-netværket. Men det skal endelig ikke afholde nogen fra at spørge, for når timingen er rigtig eller vi kan få det til at passe, så synes vi det er rigtig sjovt at samarbejde med virksomheder og andre profiler i vores segment. Så er der nogen, der sidder med gode ideer – så lad os endelig få dem sat i kalenderen! 🙂 

Årshjulet justeres og lige nu, er der lagt planer langt ind i januar. 🙂

Når det kommer til måder at arbejde på, så har vi her på redaktionen både masser af fællesnævnere og samtidig masser af forskelligheder. Vi er en effektiv maskine af fremdrift, energi og skøre indfald, når vi er sammen. Vi planlægger f.eks. al videoproduktion sammen og vi må sande, at ambitionerne bare vokser i takt med færdigheder og erfaring. Nu møder vi op med en stor bunke rekvisitter, masser af teknisk udstyr og ved enkelte lejligheder et møbel eller to. Pernille har drejebogen i hovedet og regerer på sættet, mens Eva er HR blæksprutte og søger for, vi har det godt og at alle stumper kommer med hjem igen. Det skal i denne lille sluttede kreds indrømmes, at vi griner utroligt meget, når vi filmer og vi har taget begrebet voksenlegeplads til nye højder.

Når vi skriver hver for sig, ja så sætter Pernille brillerne på næsen, tænder for evnen til det kreative overblik og arbejder efter benhård struktur fra mandag til fredag på hjemmekontoret, med absolut tystnad omkring sig. Og oftest kommer hun i mål i god tid.

Dobbelt op på behind the scenes, når Pernille skriver.

Eva derimod, er oftest dus med det at præstere lige før deadline. Så har ideerne ulmet i systemet igennem ugen, ungerne er gået i seng og natten er mørk og stille – nå ja, undtaget musikken i ørerne, som er en evig kilde til inspiration.

Eva arbejder helst i mørke iført hue. 🙂

Ud over at dele ud, så skal der jo også være gaver til en fødselsdag og i dag er den fra os til jer. 😉

Så her kommer vores TRE ALLERBEDSTE RÅD til alle, der drømmer om at starte en blog. Eller noget helt andet!

RÅD nr.1:

Struktur, struktur, struktur! 
Vi fandt utroligt hurtigt ud af, hvor afgørende vores struktur for, hvornår vi gør hvad, er. Uden den havde vores blogunivers sejlet sin helt egen sø efter få måneder. Strukturen gør, at vi ikke hele tiden skal beslutte, om vi gør noget og hvad vi gør. Det kører efter en snor og strukturen er skelettet under alle vores aktiviteter. Så et godt råd er at finde en struktur for din blog – hvor tit vil du udkomme? Og med hvad? Gør strukturen så konkret som muligt, og skriv gerne alle aftaler – også dem du bare har med dig selv – i kalenderen. And stick to it! Så skal du bare se løjer. 🙂

RÅD nr. 2:

Vær ikke bange for plan B eller C.
Der gik heller ikke lang tid, før vi opdagede, at man har en plan, til man er tvunget til at lave en ny. Vi støder hele tiden på små og store forhindringer, der umuliggør større eller mindre dele af vores plan. Faktisk går vores plan A virkelig tit i vasken – vi glemte at tage det gode billede, nogen kom til at trykke på slet i stedet for upload, da videoen var klippet færdig, en eller flere i kredsen er syge eller tiden er løbet fra os, og der må indgås kompromisser og handles hurtigt. Her giver det alt for meget ærgrelse og ondt i maven, hvis man er alt for knyttet til plan A. Tag en ny beslutning, gør noget andet og kig dig ikke tilbage. 🙂

RÅD nr.3:

Spring ud i det! Bare gør det!
Drop den indre dommer og perfektionist. Bloggerlivet er som med så meget andet learning by doing. Vi har lavet tonsvis af fejl og har for alvor accepteret, at det er en del af rejsen. Det gamle mundheld om, at det er gennem vores fejl, vi lærer mest, holder vi i hævd og så tilsætter vi et ordentligt skvæt humor og selvironi. Vi har endda opfundet to alter egos til lejligheden, og når noget går galt, er det som regel Axel og Gladys, der har dummet sig. De er to utroligt søde ældre mennesker, der uden at se sig tilbage, eller at vide ret meget om noget som helst, har kastet sig ud i blogger-SOME-verdenen. Det går ikke altid lige godt, men de klør på og rejser sig hurtigt igen, når de fejler. De værste fejl giver jo, når alt kommer til alt, utroligt gode historier til alle kaffeaftalerne, når vi – altså Pernille og Eva 😋 – bliver gamle.


Endelig hjælper det at have et stærkt motto i ryggen og vores motto er: VI SKAL HAVE DET GODT! Der er nok af mindre morsomme ting at skulle forholde sig i livets hamsterhjul, så hvis dette – vores con amor-projekt – ikke skulle være båret af glæde og god energi – ja, hvad skulle så?

Fødselsdagsfejring af bloggens første år på 40+ måden. 😉

Og med disse ord vil vi gerne runde dagens fødselsdag af med at sige:


Kære Læser

Tusinde TAK for din tid og dit selskab.

Det har været et fantastisk år og vi glæder os til at tage hul på det næste.

Rigtig god søndag 🌸

Kærligst

Eva og Pernille
#lovelyladiesalive 🇩🇰


Er du først for nyligt begyndt at følge os, kan du læse meget mere om os i blogindlægget LOVELY LADIES ALIVE – Who’s who.

Pernille og Eva danser nøgne
Fotograf Camilla Hey

Du kan også finde ud, hvordan vores venskab begyndte for snart 25 år siden, og hvad det egentlig er, der binder os sammen i indlægget Den svære toer og en hyldest til venskabet.

To unge kvinder med deres to regntøjsklædte små døtre

Har du fået lyst til at begynde på vores føljeton om KROP, er indlægget Krop – alder og ungdom et rigtig godt sted at starte.

To kvinder uden tøj set bagfra siddende på en mur på en strand

Og er du simpelthen bare kommet i godt gammeldags fødselsdagshumør, kan du finde opskrift på 5 fantastiske fødselsdagskager lige her.

Fødselsdagskage med lys og flag

Rigtig god fornøjelse 🙂

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

Ingen kommentarer til "Vi har fødselsdag – kom med behind the scenes"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *