Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Januar sellerijuice challenge

Lyt her

Skal du med på en challenge? En challenge der vil booste din sundhed som det allerførste i det nye år. Hvis svaret er ja, eller måske, kan du med fordel læse videre. Hvis det derimod er et blankt “nej tak”, efterfulgt af nogle eder og forbandelser over alt det nymodens sundhedspjat og denne måneds stjernegrøntsag, så behøver du ikke læse videre. 😉

I sommeren 2022 løb jeg ind i nogle helbredsudfordringer og for trofaste læsere af denne blog, er det derfor ingen hemmelighed, at jeg som en del af en større livsstilsændring, er begyndt at drikke sellerijuice. I disse dage har jeg faktisk drukket mellem 1/2 og 1 liter frisk ren sellerijuice på tom mave hver eneste morgen i mere end et år. Den er simpelthen blevet en fast del af mit morgenritual, som består af 1 liter citron-, ingefær- og honningvand, 15 min pause, 1/2 til 1 liter sellerijuice, 20 min pause og min faste blåbærsmoothie efter opskrift fra Medical Medium.

I mit køkken i sommers, da jeg drak to bundter selleri hver morgen. Nu drikker jeg det dobbelte.

I følge Anthony William, Medical Medium, som er ophavsmand til hele sellerijuice-bevægelsen, der er skyllet over verden de sidste år, er selleri, når den juices, en af de mest helende grøntsager i verden. Sammen med vilde blåbær i øvrigt. Dens særlige indhold af natriumklyngesalte er, blandt meget andet, effektive mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer, de styrker fordøjelsesenzymerne i mave og tarm og indeholder plantehormoner, som balancerer kroppens egne hormoner.

Sellerijuicens natriumklyngesalte er også i stand til at neutralisere de toxiner, som flyder gennem vores blodbaner og organer. Blandt andet de giftige tungmetaller, vi som moderne mennesker optager og lagrer i kroppen, og som hver dag er årsag til symptomer hos rigtig mange mennesker verden over.

De samme klyngesalte nedkæmper uønskede bakterier, virus og svampeangreb i kroppen og modsat meget antibiotika, kan f.eks. skadelige bakterier ikke blive resistente overfor sellerijuicen.

Sellerijuicens indhold støtter galdeproduktionen og aflaster leveren. Yderligere indeholder den en stor mængde elektrolytter, der blandt meget andet hjælper kroppens neurotransmittere med at sende beskeder fra celle til celle, støtter dem i iltoptagelsen og giver dermed nyt liv til blodforsyning og organer.

Desuden indeholder sellerijuice en stor mængde antioxidanter, heriblandt en type C-vitamin som modsat andet C-vitamin ikke først skal bearbejdes i leveren, før kroppen kan bruge det til sygdomsbekæmpelse og styrkelse af immunforsvaret.

En liter sellerijuice i vintermorgensol

Hjælper det?

For mit eget vedkommende er sellerijuicen som nævnt en del af en meget større manøvre, som blandt andet betyder, at jeg i over et år har levet 100% plantebasseret. Jeg har ryddet det meste giftige kemi ud af mit hjem, f.eks i mine personlige plejeprodukter, i det vi bruger til rengøring og tøjvask, vi bruger ikke længere stearinlys eller mikrobølgeovn, og gryder, potter og pander, der afgiver giftig kemi, er byttet ud med en sundere variant. Og så jeg tager hver dag ret store mængder af rene, effektive kosttilskud.

Det kan jo ikke ignoreres, når jeg skal forsøge at beskrive, hvad sellerijuicen har gjort for mit helbred. Men det jeg med sikkerhed kan sige er, at det først var, da jeg, et halvt år inde i min proces, kunne begynde at drikke sellerijuice, uden at mine symptomer blev for voldsomme, at mit alvorlige hårtab gennem 7 år f.eks. stoppede.

Det er også sikkert, at det er sellerijuicen, der vækker min hjerne hver morgen og giver mig et vindue på et par timer, hvor al hjernetåge er forduftet og jeg derfor kan koncentrere og formulere mig bedre og få både blogskriveri og mange andre ting fra hånden.

Min krops fysiske formåen og min samlede funktionalitet øges også i timerne efter min sellerijuice. Så meget, at jeg faktisk overvejer også at indføre en sellerijuice nummer 2 midt på eftermiddagen.

Sellerijuicen har været med til at stabilisere mit blodtryk, som lå for højt, da jeg begyndte på min kostomlægning og den har sat min begyndende paradentose i bero. Ja, faktisk bliver mellemrummene mellem mine tænder, som min tandlæge var bekymret for, mindre og mindre dag for dag, og jeg regner med at de på et tidspunkt vil være helt tilbage til normal.

Kan man så ikke sige, at man skal leve, som jeg gør for at få gavn af sellerijuicen? Nej, det kan man bestemt ikke. Min far som fik en blodprop i 2014 og som siden har spist en hel del blodfortyndende medicin, kunne fornyligt konstatere, at han var gået fra op til 11 piller om dagen ned til 8. Og han lever helt normalt med almindelig dansk kost og drikker udelukkende sit daglige store glas sellerijuice. For nyligt, da mine forældre tog en pause fra sellerijuicen, gik der ikke lang tid før blodprøverne viste, at han igen måtte en pille op for at have tilstrækkelig tyndt blod i årene. Gæt om mine forældre hurtigt fik reinstalleret deres morgenvane?

Så pointen er, at ligegyldigt hvilken kost du spiser, ligegyldigt hvad dine grunde er til at begynde at drikke sellerijuice hver morgen, så er der noget at hente for dig.

Sådan gør du

Vask og juice hver morgen den mængde selleri, du skal drikke. (Du kan med fordel forberede selleri til flere dage, så sparer du tiden i køkkenet om morgenen) Juicen har størst effekt frisk, men kan holde sig under låg i køleskabet i op til 24 timer. Du kan til nød juice til flere dage og fryse det ned i passende portioner, men som sagt så er sellerijuice mest effektivt helt frisk.

Si juicen inden du drikker den. Det fjerner de sidste urenheder og unødvendige fibre fra saften.

Det er vigtigt at drikke sellerijuicen ren, altså uden andet blandet i. Kun hvis du juicer til børn, kan du blande med æble og langsomt over en periode skrue ned for mængden af æble i takt med, at barnet vænner sig til smagen af selleri. Har du det selv meget svært med smagen af sellerijuice kan du i stedet drikke agurkejuice. Den har ikke helt de samme helende egenskaber, men kommer tæt på.

Sellerijuicen drikkes hver morgen på tom mave. Må du af en eller anden grund vente til senere på dagen, skal den drikkes en time efter mad og du skal altid vente min. 20 minutter inden, du indtager noget andet.

Den ideelle mængde er lige knapt 1/2 l, men mange er sensitive i begyndelsen (sellerijuice har en udrensende effekt og nogle kan få detoxreaktioner eller opleve at deres symptomer forværres), så min anbefaling er altid at starte med en eller to stilke og arbejde sig op derfra.

Jeg var selv meget syg, da jeg begyndte på min healingsrejse og måtte starte med en halv liter kokosvand det første halve år, før jeg kunne tolerere sellerijuice. Nu drikker jeg de fleste dage en hel liter. Så vær tålmodig og husk at så lidt som en teske, også kan gøre en forskel.

I det hele taget er sellerijuice ikke et kvick-fix, men noget du får mere og mere gavn af jo længere tid, du juicer.

Du kan med fordel forberede selleri til flere dage, så sparer du tid hver morgen foran juiceren.

Kære læser

Nu ved du lidt om sellerijuice og hvad det kan gøre for dig. Nu skal du bare beslutte, om det er i denne omgang, du skal med på den grønne bølge og teste om det også er noget for dig.

Vi starter på søndag d. 14.01.24, samme dag som Frederik bliver konge, og slutter til fastelavn søndag d.11.02.24, hvis ikke du har fået lyst til at forsætte sammen med mig og alle de andre millioner, der har gjort sellerijuicen til en del af deres livsstil.

Du er velkommen til at stille spørgsmål og dele dine oplevelser og billeder her, eller sende dem til mig på mail: info@lovelyladiesalive.dk

Jeg har også lavet et hashtag #sellerichallenge24, som du kan bruge på Instagram. Det betyder, at hvis du følger det hashtag, så vil du også kunne se alle andre deltageres billeder af deres selleri-oplevelser. Husk at tagge @lovelyladiesalive, så deler jeg det hele på min profil.

Så er der ikke andet tilbage end at få støvet juiceren af og komme på jagt efter den gode bladselleri.

Nøj, hvor jeg glæder mig til at komme i gang.

Rigtig godt nytår og rigtig god søndag 🌸

Kærligst

Pernille
#lovelyladiesalive

Ps: Al info om selleri og sellerijuice er hentet fra Anthony Williams bog: Bladselleri juice.

Anthony William's bog om sellerijuice

Du kan læse meget mere om den sommer, jeg blev syg her.

Pernille Højgaard siddende på jorden med hovedet bøjet ned over knæene

Du kan også læse om, hvordan jeg endelig fik knækket koden til mit alvorlige hårtab her.
Ps: Jeg har ikke pandehår. Alle de korte hår er nye hår. Hurra for sellerijuice.

Pernille Højgaard med masser af nye hår omkring hovedet

Endelig kan du læse meget mere om sellerijuice på Medical Medium’s hjemmeside. Den finder du her.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

2 kommentarer til "Januar sellerijuice challenge"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *