Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Ti tips til loppemarkeder og genbrugsguld

Det er sæson igen og for første gang i to år, får vi hele loppesæsonen med. Det skal fejres med en genudgivelse af Pernilles bedste loppetips.

Vi har lige haft en uges forrygende #kjolechallenge på vores Instagramprofil og den har virkelig vist, at der er guld at hente i egen og andres garderobe. Og hvorfor lade sit tøj hænge i skabet og samle støv, hvis andre kan se lyset i dine gamle klude. Så få booket en bod på et loppemarked i nærheden af dig, tag en veninden under armen og hav en hyggelig dag blandt kræmmere og guldgravere. Eller gør som jeg og bliv selv jæger for en dag. 🙂

Her på loppemarked i Holte sidste år.

Vi har ingen tid at spilde, så mine tips kommer her:

1.
Mit første tip handler sjovt nok om, hvordan du klæder dig strategisk på, når du skal på jagt efter garderobeguld. For i og med der ikke er mulighed for at bytte dine fejlkøb, så gælder det om at lave så få som muligt.

Tag derfor en top på allerinderst og derefter lag på lag alt efter, hvor koldt det er. På underkroppen har jeg altid enten nederdel på eller en med i tasken, og så har jeg leggings eller bukser på under, igen alt efter vejret. På den måde har jeg mulighed for at prøve det, jeg overvejer at købe. Bluser, trøjer og jakker kan jeg trække over toppen, og bukser, shorts og nederdele kan jeg prøve under min nederdel. Selv kjoler kan jeg prøve på denne måde.

Derudover tager jeg et par sko på, som opfylder to betingelser: De må gerne blive beskidte, og jeg kan hurtigt komme ind og ud af dem, så jeg også kan prøve fodtøj. Jeg har både købt helt nye sneakers, sandaler, gummistøvler og Ugg’s støvler på loppemarked. En periode gik jeg i vandrestøvler med Mickey Mouse på, som jeg havde købt af en forundret mor med store børn. 🙂

Årets skokøb
Sidste års bedste skokøb som samtidig havner på min all-time-bedste-købsliste. Skoene er fra det franske luksusmærke Alaia og har fra nye kostet 10 250 kr. Min pris 500 k

2.
Når du så har fået tøjet på, så find et spejl. Erfarne sælgere har ofte taget et med og de fleste er søde til at lade dig gå et par boder længere væk for at låne et spejl. Ellers kan du med nogle ting spejle dig i din telefon eller få en anden til at tage et billede med din telefon, så du kan se, hvordan tøjet sidder.

3.
Hvis du vil eksperimentere med en anden farve eller en ny stil, så bestem dig på forhånd for en pris, du vil give for et evt. fejlkøb. Dem kan man nemlig ikke helt undgå. Selv en garvet loppehaj som mig tager en chance en gang i mellem og laver et fejlkøb. Men jeg holder mig altid under 100 kr., hvis ikke jeg er sikker på mit køb. Og så giver jeg mine fejlkøb væk til velgørende genbrug eller allerhelst til nogle i min omgangskreds.

4.
Inden du tager afsted på loppemarked, så er det godt at have tænkt over, hvad du kan lide og hvad der klæder dig. Det gælder farver, længder på arme og ben, halsudskæringer, pasformer og selvfølgelig størrelser. Øv dig lidt i øjemål, f.eks. i forhold til din yndlingstop eller linningen på nogle bukser, der sidder godt på dig eller tag evt. et målebånd med i tasken. Pointen er, at du har det, der klæder dig i baghovedet, når du går igennem tøjbunkerne.

5.
En anden ting der er rigtig godt at have forberedt, er en “indkøbsliste”. 🙂 Et større loppemarked kan være overvældende og svært at overskue. Min strategi er, at tænke igennem hvad jeg mangler på forhånd. Denne weekend er jeg f.eks. på jagt efter kvalitetsstrik og accessories, helst halskæder, små tasker og tørklæder med lidt spræl og til småpenge. Forhåbentlig finder jeg nogle sjove ting, som vil inspirere mig til at lege lidt med mit udtryk og skulle det blive for meget, så har jeg heldigvis en niece på 11 år, som elsker alle girly-girly ting og så ryger det videre til hende. Når jeg eksperimenterer med accessoires på den måde, taler vi om små beløb som 5, 10, 20, 30, 50 – max 100 kr.

6.
Når du har din liste, så kan du starte målrettet og her er et godt tip at kigge på dem, der står i boden. Har de nogenlunde samme størrelse og stil som dig, så starter du med at gå målrettet efter de boder først. Kig eventuelt også efter, hvor der er samlet en del mennesker, for her foregår der ofte noget særligt. Måske er det en, der sælger ud fra sin butik, så varerne er helt nye, eller vedkommende har varer fra et særligt mærke, som de har arbejdsmæssig tilknytning til, eller sælger er en dame med ekstraordinært god stil, som har samlet sammen et stykke tid og derfor har mange attraktive varer.

Når du så har været på den første målrettede runde, kan du, hvis du har tid og mere energi, tage en runde mere og her kan du bruge god tid på alle de bagerste borde med al mulig tingeltangel på eller kasserne under bordene med alt mellem himmel og jord, osv. osv. Her kan jeg nogle gang fuldstændig fortabe mig, særligt hvis jeg har gjort et godt køb eller to og turen allerede har været god, så går jeg bare og hygger mig med at kigge og rode i kasser. Det er her jeg normalt finder mine rigtig gode accessories-køb.

Årets bedste accesories-køb
Her er associereguld fundet på loppemarkeder sidste år.

7.
Det er altid godt at overveje tidspunkt for ankomst, når det kommer til loppemarkeder. 🙂
I mange år har jeg været tidligt ude af fjerene og har stået klar lige så snart, de lukker folk ind på pladsen. Det har ofte været ved halv-syvtiden lørdag eller søndag morgen. Jeg har elsket at stå op en solskins-sommermorgen før resten af familien og køre gennem en helt tom by, for så at storme ind på pladsen sammen med andre garvede loppehajer, for at få de virkelig gode køb med hjem. Det er tidligt, – en time eller mere før officiel åbningstid, du kan være heldig at finde en helt ny vinterfrakke med prisskilt i nakken til halv pris eller under.

Men det er også om morgenen sælgerne er mest prisoptimistiske og det er her, du skal være helt klar på, hvad du er parat til at give for den ting, du har fundet. Og er prisen ikke derefter, skal du have is i maven og gå igen. Tro mig, der kommer ALTID en ny fed ting, du lige så gerne vil have med hjem og til den rigtige pris.

Og køb aldrig noget af høflighed. Bare sig i en venlig tone: “Det er lidt for dyrt, men god dag”.

Hvis man er mest optaget af at få de allerbedste priser, så skal man ikke komme før mindst halvdelen af åbningstiden er gået. Du kan endda prøve at satse på den allersidste åbningstime. Her er mange ting jo allerede solgt, men til gengæld gider de fleste ikke slæbe alt for meget med hjem igen, så de tilbyder deres ting til en virkelig billig penge. Her er de fleste sælgere blevet fuldstændig kurreret for prisoptimisme og den skønne jakke, de har forlangt alt for meget for hele dagen, kan nu købes for en rimelig sum.

8.
Når du så har fundet en ting, du rigtig gerne vil købe, så hold lige hovedet koldt et par minutter, mens du checker for huller, pletter, tråde der er revet op og lugt. Det sidste kan være lidt svært, men prøv om du ikke lidt diskret kan mærke efter, at der ikke hænger en odeur, du ikke vil blive ven med. Heller ikke en gang i det helt lange løb. 🙂

9.
Og for guds skyld – prut om prisen. Du kan som regel altid få prisen lidt ned. Og igen hvis du har besluttet dig for en pris i dit hoved, så gå ikke på kompromis. For det er de gode køb, dem hvor du synes, du fik noget rigtig godt med hjem til en god pris, der gør glæden ved at være taget afsted rigtig stor. Jeg kan efterhånden mærke, hvis en sælger er lidt for stædig på sine priser, og dem gider jeg ikke handle med. Det skal først og fremmest være sjovt og hyggeligt at gå på loppemarked, og der er så mange andre, der gider handle lidt, så den nærige, ærgerrige type, springer jeg bare over.

10.
Sidste tip handler om, hvad du skal medbringe. Jeg har selv mit loppekit hængende i entreen hele sæsonen, for så kan jeg hurtigt komme afsted, hvis jeg beslutter mig lidt spontant. Jeg har et mindre net, som jeg kan bære over skulderen og på tværs af kroppen, så jeg har hænderne frie. I det net har jeg to store plastikposer til mine eventuelle køb. Derudover har jeg vand og lidt snacks. Man kan som regel købe kaffe/te og lidt brød på de fleste markeder, men det har jeg som regel først tid til, når jeg er på vej hjem og særligt i sommervarmen, vil jeg ikke gå ned på manglende hydrering og ustabilt blodsukker midt i jagten. 🙂

Pernilles loppekit
Mit loppekit som altid er med mig og praktisk påklædning.

Og så må du ikke glemme en fuldt optanket telefon. Alle steder betaler man over mobilpay i dag og jeg har prøvet at vågne en tidlig morgen, klar til loppeeventyr, og så opdage, at jeg havde glemt at oplade telefonen i løbet af natten. Rigtig surt show at sidde der og brænde vigtig tid af, mens man venter på en opladning. 🙂

Kære læser.

Nu har du min særlige loppeliste lige ved hånden. Du har styr på påklædning, tidspunkt, strategien, og hvad du skal medbringe. Nu mangler der bare mit allervigtigste råd for at få lækre loppefund i garderoben over sommeren og det er at KOMME AFSTED. Det er sådan set det allervigtigste. Sæt en dato i kalenderen. Tag evt. familien med eller tag afsted alene, så du kan gå dine egne veje og blive så længe, du har lyst. Min erfaring er, at det er rasende hyggeligt at være to, men de bedste køb gør du, når du ikke skal smalltalke undervejs. 🙂

Når du så er nået frem, så tag en dyb indånding og dive in. Og falder du over noget, du inspireres af, så tag en chance, for til loppepris er ulykken ikke så stor, hvis du ender med at give dit køb videre. Rigtig god jagt.

Og rigtig god søndag 🌸

Kærligst

Pernille
#lovelyladiesalive

Kære læser.

Nu har du min særlige loppeliste lige ved hånden. Du har styr på påklædning, tidspunkt, strategien, og hvad du skal medbringe. Nu mangler der bare mit allervigtigste råd for at få lækre loppefund i garderoben inden efterårssæsonen og det er at KOMME AFSTED. Det er sådan set det allervigtigste. Sæt en dato i kalenderen, inden det er for sent for i år. Tag evt. en veninde under armen eller tag afsted alene, så du kan gå dine egne veje og blive så længe, du har lyst. Min erfaring er, at det er rasende hyggeligt at være to, men de bedste køb gør du, når du ikke skal smalltalke undervejs. 🙂

Når du så er nået frem, så tag en dyb indånding og dive in. Og falder du over noget, du inspireres af, så tag en chance, for til loppepris er ulykken ikke så stor, hvis du ender med at give dit køb videre. Rigtig god jagt.

Og rigtig god søndag 🌸

Kærligst

Pernille
#lovelyladiesalive

Hvis du ikke fik sidste uges indlæg med om tøj, stil og alder, så finder du det her.

Eva og Pernille i sort festival outfits
Vores bud på festivaldressing 🙂

Og hvis du vil finde et loppemarked i nærheden af dig, kan du finde en liste her.

Pernilles yndlingsloppemarkeder er Søllerød, Gentofte, Frederiksberg, Veras Vintage og Ritas lopper, som du kan følge på Instagram.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

Ingen kommentarer til "Ti tips til loppemarkeder og genbrugsguld"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *