Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Sex og regnskab

OMG! Skal vi tale om s..? Tør vi det? Bliver det ikke alt for privat og sårbart, og hvad siger ham, jeg deler sexliv med?

Først, han har godkendt det, og dernæst er det bare en beskrivelse af et eksperiment. WHAT?!! HVAD?!! Nej, nu bliver det for vildt! Nej, nej, nej, hæng på lidt endnu og bliv klogere på, hvad du kan bruge viden om mit sexliv til. Meeen lidt uro i maven har jeg da, skal jeg indrømme. 😊

Nå, historien starter en gang i 80’erne, hvor jeg lige var begyndt at tage hul på alt det med sex. På et tidspunkt i 2. G forelsker jeg mig i skolens flotteste fyr fra 3. G og er så heldig efter lidt tid, at overtale ham til at blive min kæreste. Da alt det med sex er så nyt, beslutter jeg mig for at holde lidt øje med antallet af sam…køringer og markerer det derfor bare for mig selv med en lille rød stjerne i min kalender, hver gang begivenheden har fundet sted.

Og jeg holder øje og tæller ofte alle stjernerne, og fornøjer mig med dette lille vidnesbyrd om min succes på sexfronten. På et tidspunkt oprinder jo den glædens dag, hvor vi nærmer os gang nummer 100 og her beslutter mit 18 årige jeg, som allerede den gang viste tegn på at have evnen til at få geniale ideer, sig for at indvie kæresten i projektet ved at overraske ham med en fejring af jubilæet. Så efter succesfuld afslutning på interaktionen trækker jeg, så vidt jeg husker, en flaske champagne og en gave op fra under sengen og indvier ham i den gode nyhed, nemlig at vi nu har knaldet præcist 100 gange.

I kan selv forstille jer hans reaktion. Under alle omstændigheder har oplevelsen lagret sig i mit sind som en af dem, der virkelig tog kegler. 😉

Klip til en ny tid og nogle nye tal: Året 2017, alder 49, antal år i parforhold 13. De fleste kender det. Disse tal er den stensikre opskrift på, at en ostemad og en morfar på sofaen i eget selskab ofte lander over sex på prioriteringslisten, skulle man have lidt tid til overs. Også selvom man stadig er både tiltrukket af og elsker sin partner. Så hvad gør en klog?

Hun kommer naturligvis i tanke om det gamle regnskab! 😊

Så ved det årlige nytårsritual, altså det hvor vi taler om året, der er gået og hvad vi vil med det nye år, genopliver jeg eksperimentet. Igen uden at sige et ord til min partner, beslutter jeg mig for, at hvis der ved 2018’s afslutning optræder 12 røde stjerner i min kalender, så vil jeg være tilfreds, alt taget i betragtning.

Og ugerne går, mens jeg møjsommeligt sætter stjerner ind og holder øje med antallet, og efterhånden får jeg øje på alle de uventede, positive bivirkninger ved eksperimentet. For det viser sig umærkeligt, at den gamle forkærlighed for røde stjerner er intakt og selve det, at antallet vokser, gør, at jeg går lidt mere målrettet til værks. Det er ikke noget, jeg tænker over eller planlægger, men stille og roligt dæmrer det for mig, at jeg så at sige griber muligheden, når den opstår og i meget højere grad forfølger den der lille gnist, der ind i mellem springer mellem to mennesker, der har kendt hinanden længe, og stjernerne sejler lige så stille og roligt ind på siderne i min kalender. Inden vi er nået gennem foråret, er der allerede dobbelt så mange stjerner i min kalender som planlagt og jeg kan næsten ikke tro mine egne øjne. Det jeg troede skulle være en øvelse i at holde lidt gang i vores sexliv, er gået hen og blevet en ren genopstandelse af forgangne tider. 😊

Og enden på denne del af historien oprinder, da min husbond og jeg sidder den efterfølgende nytårsaften og taler om året, der er gået. På et tidspunkt i samtalen spørger jeg ham om, hvordan han har oplevet vores sexliv i det forgangne år. Jo, det er han da godt tilfreds med, ikke noget at udsætte der, og om ikke også jeg er tilfreds? Og jo, det er jeg jo og her indvier jeg ham så i min lille hemmelighed. Og skal jeg være helt ærlig, så havde han ikke rigtig opdaget, at noget var så meget anderledes, men han måtte indrømme, at han bare var sådan godt gammeldags tilfreds med tingenes tilstand. Og det, mine damer…og herrer, bekræfter nok bare de kloge ord, der er blevet sagt om sexliv og parforhold: Det fylder 90 %, når det ikke fungerer og 10 %, når det gør. 😉

Her til sidst må jeg erkende, at jeg ikke har prøvet at bruge det lille regnskabstrick på noget andet end mit sexliv, men mon ikke det har samme effekt på museumsbesøg, weekend getaways, naturoplevelser, løbeture, indbetalinger på opsparingen, eller hvad du nu går og drømmer om at få mere af. Nu er tippet i hvert tilfælde givet videre og du har lige præcis tid nok til at tænke, til vi runder nytåret og 2020 rinder ud. 😊

Rigtig god fornøjelse

Kærligst

Pernille
#lovelyladiesalive

Vil du have mere seriøs inspiration til samspillet i parforhold, så kan vi på det varmeste anbefale Ether Perels podcast Where Should We Begin?
Hvert afsnit er en optagelse af en autentisk terapeutisk session, hvor Esther hjælper et par i problemer. Parret er anonymiseret, men de og deres problemer er virkelige.

Du kan også læse Pernilles indlæg om, hvordan man til parforholdets bedste kan holde lidt hånd i hanke med sin indre Nagging Nancy her.

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

Ingen kommentarer til "Sex og regnskab"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *