Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Afsnit 9 – Økonomi på skrump

Gæst: Pia Derneke

Livet efter børnefamilien byder ikke altid på økonomisk overskud og masser af opsparing i pension og mursten. Det kan også betyde mindre lyst eller evne til at arbejde, værdier der ændrer sig så meget, at indtægten også ændrer sig, på sygdom eller en tilværelse som pensionist. Og det hele kræver omstilling og evnen til at skrue ned og spare, hvor man kan.

Men et af de helt store tabuer for os danskere er privatøkonomi. På en eller anden måde har vi kollektivt besluttet, at det er et meget følsomt emne i den danske kultur. Vi spørger sjældent hinanden om, hvad vi tjener, hvor stor vores formue er eller sådan helt generelt, hvordan vi går rundt og har det økonomisk.

Derfor er det også ekstra modigt, når kvinder som min gæst i dagens afsnit, gør det til sin offentlige mission at tale om sin økonomi. For Pia Derneke fra profilen Pias Pengepung på Instagram flyttede fra sin partner, og stod pludselig alene med en meget mindre økonomi og et alvorligt overforbrug. Hun satte sig for at lære alt hvad, hun kunne finde om privatøkonomi og på et år sparede hun 100.000 kr. Nu er hun på mission og vil lære andre kvinder, hvordan de kan gøre samme øvelse. Hun holder foredrag over hele landet og rådgiver også personligt.

I dagens afsnit får du hele Pias historie og hendes bedste tips til, hvor du kan begynde, og hvordan du kan gribe det an, hvis din økonomi også trænger til et eftersyn.

Du finder Pia her.

Du kan også følge podcasten og Lovely Ladies Alive her:
Instagram: lovelyladiesalive
Facebook: lovelyladiesalive

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

Ingen kommentarer til "Afsnit 9 – Økonomi på skrump"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *