Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Hvad gemmer Nagging Nancy mon i kagedåsen i år?

Kender du det, når Nagging Nancy kommer forbi? Ingen opdager rigtig, hvor hun kommer fra, men hun slår måsen i sædet og bliver hængende langt ud over almindelig besøgstid.

Det ville være virkelig rart, hvis jeg kunne sige, at Nagging Nancy er en fjern tante, der en gang i mellem kommer på besøg her hos os, men det er hun desværre ikke, hun er en del af mig.
Hun kommer snigende som en tyv om natten og fylder lige pludselig det hele. Særligt min kære husbond, som ellers er en tålmodig fyr, kan godt få nok af hende. Når han med let skjult desperation i stemmen udbryder, ”Du kritiserer mig hele tiden”, ved jeg den er gal og har været det et stykke tid.

Udfordringen er, at alt hvad Nagging Nancy oplever, føles reelt nok. Guderne skal vide, at det ER irriterende, upraktisk, ufornuftigt, i vejen og absolut helt gak-gak at gøre, sige, tænke…. ditten, dutten, datten og så må det da være på sin plads at sige noget. Problemet er bare, at når det efterhånden bliver det eneste, der kommer ud af munden på mig, skaber det den der lidt anspændte stemning, der har det med at sætte sig i lokalerne og i mellemrummet mellem os. Mellem min mand og jeg sætter det sig lige der, hvor der normalt er rum til at være kærester og ikke bare roommates, samarbejdspartnere eller ægtefolk. Rummet svinder umærkeligt ind til ingenting, samtidig med at afstanden mellem os bliver større og større.

Sidste gang jeg for alvor var midt i sådan en periode, faldt jeg over et godt råd. Jeg har fuldstændig glemt hvor, men det er også ligegyldigt, for det virkede og nu giver jeg det videre til dig. Og skulle du om et par år heller ikke kunne huske, hvor du fik det fra, så er du tilgivet på forhånd, bare det har været til gavn for dig og dine nærmeste.

So here we go:
Man tager en dåse. Det kan være en kagedåse, en kaffedåse, en skotøjsæske eller et syltetøjsglas, det er fuldstændig underordnet. Bare der er låg på og tingesten kan gemmes væk, så ingen andre end dig kan finde den.

Reglen er nu, at hver gang du i løbet af den næste uge bliver sur eller irriteret på din mand eller kone, siger du ikke noget, men skiver det ned på en post-it og putter den ned i dåsen, som gemmes væk et hemmeligt sted. Når ugen er omme, tager du den frem og læser alle sedlerne igennem. Alle dem der ikke længere føles vigtige, smider du væk og skulle der være en enkelt tilbage, som stadig føles aktuel, tages emnet op i en fornuftig samtale med din partner.

Jeg bruger selv et glas med låg, som har fået en ordentlig gang glimmer, så der holdes gang i festen trods den anspændte stemning. 😊

Så vidt jeg husker, brugte jeg glasset ca. 4 ugers tid og så havde min sjæl forstået budskabet. Nemlig, at forbavsende meget af det man går og irriteres over, er fuldstændig ligegyldigt et par dage senere! Øvelsen lærte mig, at sortere i alt det mit særlige jeg-vil-gerne-have-det-hele-skal-være-på-en-særlig-måde-gen, har så travlt med at pådutte andre. Det rykkede også for alvor min bagatelgrænse, så jeg blev i stand til at trække på skuldrene af det meste, og endelig er jeg blevet markant bedre til at tælle til…..så mange, der er brug for, inden jeg tænder af på familien, kollegaerne eller endog på Facebook 😊.

Det er nu meget længe siden, der har været brug for glasset her hos os. Jeg har godt nok ikke brugt så meget tid på research hos de andre medlemmer af husstanden, men selv har jeg oplevelsen af at kagedåsen er blevet en mental øvelse, jeg bruger jævnligt for liige at holde lidt justits med Nancy og hendes julelege.

Og apropos, så var det lige præcis min tanke, at dette lille råd måske er meget godt at give videre lige her ved indgangen til december måned. Måneden hvor alle perfektionister får tics og tiltagende armsved bare ved tanken om den HELT RIGTIGE familiejul, og måske endnu mere i år, nu hvor intet ser ud til, at kunne blive som det plejer.

Husk at kagedåsetricket også kan bruges på din chef, din svigermor, din teenager eller andre, der har det med at tiltrække sig din og Nancys opmærksomhed. Og skulle du være at the receiving end, kan tippet sagtens gives videre sammen med en ordentlig stak post-it’s og en smuk kagedåse 😉.

Glædelig for-december til jer alle sammen

Kærligst

Pernille
#lovelyladiesalive

Eva deler krop med en gammel mand ved navn Axel. Læs eller genlæs her.

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

4 kommentarer til "Hvad gemmer Nagging Nancy mon i kagedåsen i år?"

 • Åh hvor skønt med et særligt sted til Nagging NancyOg så med glimmerlåg. Tror jeg vil anskaffe mig en lige så
  Skøn søndag herfra

  • ph@strong-heart.dk skriver:

   🙂 Ja det er et rigtig godt sted at opbevare hende. God fornøjelse med det.
   Kærligst Eva og Pernille

 • Jeg vil straks finde mig en tom dåse og en stak post its. (selvom en af vores tomme flyttekasser ellers havde været oplagt, hvis man da ser bort fra at også DET ville fremkalde en post it til samlingen. )
  Tak for tip. Mindes måske jeg har fået det før, men jeg er vist vældig klar netop nu.

  • ph@strong-heart.dk skriver:

   Hej Camilla.
   Ja, det med størrelsen på ‘kagedåsen’, har vi hørt om før. En af vores andre læsere mente måske, at en af kommunens skraldespande var af passende størrelse :-).
   Måske kan vi hermed konstatere at jo større ‘kagedåse-behov’, jo mere grund til at prøve tricket af ;-). Under alle omstændigheder har det været en fornøjelse at opleve, hvor mange andre kvinder (og mænd), der kender NN. Det er altid dejligt ikke at være den eneste. Rigtig god fornøjelse.
   Mange hilsner
   Eva og Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *