Lovely Ladies Alive

– En blog om kvindeliv af Pernille Højgaard

×

Velkommen nytår

Så står vi her igen. Vi har taget hul på et helt nyt år. Sidste år skrev vi et nytårsindlæg som blandt meget andet handlede om, at det for første gang i vores liv ikke helt var muligt frit at drømme og lægge planer for det nye år, fordi vi stod i en ukendt og usikker situation på grund af corona. Vi vidste helt ærligt ikke rigtig, hvad vi kunne forvente os af 2021.

Nu er året gået. Meget er gået godt. Vi har haft en sensommer, som var næsten helt normal. Mange har været ude og rejse, holdt større fester og har genoptaget arbejdsliv og et socialt liv post corona. Også her hos os er mange drømme realiseret i 2021. Det har faktisk på rigtig mange områder været et forrygende år. 🙂

Men når vi mærker efter nede i maven, hvad tænker, tror og drømmer vi så om for 2022? Er corona blevet hverdag, ja på en måde. Er det noget, vi bare dealer med on the side så at sige? Ja, på mange måder. Det er lidt som at have en hovedpine, der kommer og går. Nogle dage er den let og fylder meget lidt, og andre dage er den tung og sætter alt i stå. Men vi kæmper alle sammen videre og gør vores bedste for at leve med den, og det meste af tiden er det business as usual.

Så derfor har vi kastet os ud i vores nytårsritual og opsummeret året, der er gået. Vi fejrer sejrene og de største oplevelser. Og så har vi dristet os til endnu en gang sætte ord på drømme og mål for det nye år. For 2022, coronaen får os ikke. Here we come. Vi er i gang.!!! 🙂

VORES STØRSTE SEJRE I 2021

Eva:
Det har på så mange måder været et vanvittigt år. Meget intenst på flere fronter. Det som er så markant anderledes end sidste år er, at jeg i den grad er blevet udfordret på grænser, som har været der i mange år. Med Lovely Ladies Alive i hånden har jeg f.eks. købt OG BRUGT min første bikini i 10 år – det lyder måske ikke som en stor ting, men WOW – for mig var det et vovet skridt, at sætte min overgangskrop fyldt med ar og flere kilo på siderne end før FRI. Jeg har åbnet døren og lukket sollyset direkte ind til min krop, kigget på den og forholdt mig til den. Snakket frit om den. Sat ord på, hvordan jeg har det med min krop, og alt det der sker med den på det her tidspunkt i livet. Og det er overhovedet ikke spor svært at dele. Det er befriende. For jeg har jo opdaget hvilket utroligt kærligt fælleskab, der er imellem kvinder omkring det, at kroppen forandrer sig nu. Vi kan grine, græde, råbe ad og række ud – og alt det sætter fri. Også selvom jeg kan blive ked af det og sørge. Sådan er livet jo. Men jeg gør det ikke alene. Nå ja! – fik jeg nævnt at min nye bikini er pink/fersken farvet og IKKE sort?:-) Der er nemlig kommet flere farver ind i mit liv. And I like it!:-)

PS: Og så har jeg været modig med den der bilkørsel – jeg har nu ganske mange gange kørt i mørke om aftenen og sen nat. Jeg kan stadig ikke lide det, men jeg kan gøre det – og det er igen lidt mere frihed til MIG (og min mand, ha ha 🙂 )

Pernille:
I år er det faktisk ikke så nemt, som det plejer at være, at udpege min største sejr i 2021. Jeg har gransket min hjerne og tygget spørgsmålet igennem mange dage nu, og der er stadig ikke noget, der står lysende klart. Men når jeg så kigger på mit liv lidt udefra, så er det totalt forandret fra samme tid sidste år. Jeg har et helt andet hverdags- og arbejdsliv, jeg bor fuldstændig anderledes i stilhed og nærmest isolation på landet efter 30 år i København. Og min datter er flyttet hjemmefra, så jeg nu lever mit hverdagsliv i et parforhold og ikke i en familie. Så mange store skridt, og så stadig ikke at kunne mærke en sejrsfornemmelse. Det er da mærkeligt. Men måske handler det om stadig at være midt i det. Stadig være midt i at tilpasse sig og komme til at føle sig helt hjemme i alt det nye.

Så jeg må holde mig til, at det har været en kæmpesejr at slippe kanten og kaste sig ud i det. At tage chancen og at rumme alt det, jeg har vundet ved mit spring og også omfavne det, jeg indimellem kan mærke, jeg har tabt. På mange måder tror jeg 2022 bliver året, hvor det hele falder på plads. Og jeg er jo ikke en særlig tålmodig type, så lige her i begyndelsen af det nye år, er jeg stadig lidt i limbo.

VORES STØRSTE OPLEVELSER I 2021:

Eva:
Sommerferien!! Åh MANNER! Det er så lang tid siden, vi har været afsted på mere end en 1-dagstur – flere år – faktisk. I år fik vi endelig mulighed for at pakke bilen til bristepunktet, og i det allerbedste danske sommervejr, som jeg husker det fra de glade 80’ere, drage afsted til spidsen af Jylland, for at være på F E R I E i hele to uger. Det var bare magisk, fantastisk, lækkert, dejligt, tiltrængt, aaaahh og jubiii hele vejen igennem. Så sjovt at opleve, hvordan børnenes interesser er anderledes nu, end for et par år tilbage. Pludselig er de blevet så store, at vi sammen kan dykke ned i oplevelser og læringer sammen, og have nogle helt anderledes snakke om det vi oplever. Og vejret var simpelthen ikke til at klage over, så stranden blev så flittigt brugt. Jeg elsker duften og lyden og følelsen af sådan en sommer med fregner på næsen, brune arme og lange lyse aftner med uendelig tid. Så sommer 2021 – YES.

En anden ting som faktisk har betydet en hel del mere end jeg troede, var at komme tilbage på musikscenen igen efter 1,5 års coronapause. Dels det at være samlet med kolleger, som jeg arbejdet sammen med de sidste 13 år, og ikke set siden efteråret 2019, men også at møde et publikum, som i den grad har glædet sig til at høre lige præcis den musik, som vi kommer med til dem. Det har været helt vildt rørende. En ældre dame sagde en aften til mig: “Jeg har ventet på jer i 3 år – sidste gang I spillede her i min by, stod jeg på venteliste, og kom ikke ind. Og nu har jeg ventet på, at corona skulle stoppe. Og endelig kom I, og nu er jeg her.” Det har sat sig i mit hjerte! Efter at have frygtet, at vores band måske ikke overlevede coronaens nedlukning af kulturen, så er det så utrolig livsbekræftende at få tilbagemeldinger som denne, som i den grad vidner om, at musikken og kulturen altid vil binde os sammen som væsner. Så tak også for det 2021 – musikhjerterne lever stadig derude.

Pernille:
Min allerstørste oplevelse i 2021 har været naturen heroppe på Nordkysten. Det var en længsel mod mere natur og naturen selv, der var det allerstørste trækplaster for overhovedet at flytte. Og jeg må simpelthen sige, at det fuldstændig lever op til alle drømme og forventninger. Vores omgivelser med marker, skov og strand er en daglig glæde og kilde til velvære og lykkefølelse, og så er den så PÆN. Året rundt i al slags vejr er her smukt heroppe ved kysten, og der er ikke en eneste tur ud i den, jeg fortryder. Lige meget hvor træt eller uoplagt jeg er, så kommer jeg tilbage med energi på tanken og en lethed i krop og sind. Og det er naturen, som gør, at jeg ind i mellem er så lykkelig for at være flyttet, at det er helt fjollet. 🙂

Og så har det været en kæmpeoplevelse at starte voksenlegestue med dig Eva. 🙂
Til vores læsere kan jeg kun anbefale at finde en ramme, et sted og nogle mennesker at have det sjovt med. I denne del af livet med alle de store kropslige, følelses- og familiemæssige forandringer har det været livsvigtigt for mig at have et rum, der handler om ren fornøjelse for vores egen skyld. Hvor vi udfolder os kreativt og vækker humoren hos hinanden. En humor som jeg føler på mange måder har haft lidt trange kår under årene med fuld tryk på børnefamilie og karriere. Tak 2021 for at bringe humor og leg tilbage til mit liv.

DET VI DRØMMER OM AT MANIFISTERE I 2022:

Eva:
Angående drømme for 2022: der må jeg nok trække en lille smule på min drøm for 2021. Jeg ønskede mere fokus på struktur, og var i starten af året optaget af at få styr på bl.a. forsikringer, bank, få hul på det farlige ord pension osv. Og meget af det, har jeg faktisk fået enten løst for nu, eller sat gang i, – og det er jo herligt. Men meget er også gået i sig selv igen, fordi nogle ting viste sig at være en smule mere kompliceret end først antaget – og så mistede jeg faktisk modet. Så visse overskrifter fra sidste år er forsat på tapetet, som f.eks. mere viden om og sikring af økonomisk fremtid. BUM!

Og det der med struktur fylder faktisk også ned i næste lag som “dagligdagsstruktur”. Når man er herre i eget hus, så kræver det virkelig, at man er i stand til at holde fast i en arbejdsstruktur og ikke afvige. Og det er SÅ svært for mig. Alt for ofte har jeg svært ved at sige nej, også til mig selv. 🙂 Og så tager jeg alligevel telefonen, bytter om på min arbejdstid, så det passer med alt muligt andet, udsætter, skubber, tilpasser. Og det er fedt med den fleksibilitet, når det kommer til f.eks. børnene. Men det kommer også til at rode for mig selv, og det giver ondt i maven, for meget spildtid, og for lidt overblik. Derfor er jeg nødt til at starte 2022 på en frisk, og afprøve en anden slags arbejdsstrategi. Så RYD OP I EGEN HVERDAG 🙂 – det står med tykt.

Og sidst men ikke mindst – skal ovenstående blive nemmere for mig – så er jeg simpelthen nødt til AT SOVE. Sove noget mere, noget bedre, og bevare en rytme. Endnu et år, der på skrift ikke lyder super sexy eller glimmeragtigt, men jeg har virkelig LYST til at ændre nogle ting, så jeg får mere luft og ro omkring mig, så det er faktisk helt OK glimmeragtigt for mig. 🙂

Pernille:
Igen er jeg lidt på bar bund i år og dem, der kender mig ved, at det er so out of character for mig. Altid på vej, altid i gang med at realiserede nye drømme og sætte nye mål. Men ikke i år. Der står ikke noget mål og lyser i horisonten for det kommende år. Og igen handler det måske om, at det hele er sat i gang og i fuld gang med at manifestere sig, det tager bare lidt tid. Så hvis jeg skal drømme om noget, så er det at hvile mere i processen.

Men der er to, sådan lidt mere praktiske ting, jeg meget gerne vil arbejde fokuseret på i 2022.

Det første er ligesom hos dig, økonomi. Vi har solgt et hus og har til en vis grad levet og brugt af de penge i 2021. Det har været rigtig dejligt at være økonomisk bekymringsfri for første gang i mit liv. Vi har investeret i ting til livet heroppe, som cykler, paddleboards og en ekstra bil, og så har vi virkelig nydt ikke at skulle vende hver en femøre. Men det kan og skal ikke blive ved. Jeg vil gerne tilbage til en hverdag, der ligner de fleste andre år i mit liv, hvor tæring sættes efter næring. Så jeg vil gerne kalde flere indtægtskilder ind i 2022, lave et grundigt check af vores økonomi, som den ser ud i dag, købe flere aktier for at sikre vores alderdom bedre, og passe godt på de penge, der jo på et eller andet tidspunkt skal bruges til at købe et nyt hus her i nærheden. Jeg tror ikke, vi kommer til at finde det eller købe det i 2022, for vi har det så godt her på den røde bondegård, og det er altså skønt med en pause fra “ups nu skal taget fikses, hegnet laves, kælderen sættes i stand” osv. Når noget går i stykker her eller der er mus på loftet, så ringer vi til vores søde udlejer Tom og så fikser og betaler han den slags. Til gengæld sparer han jo op i sin ejendom med vores penge og det skal han jo ikke blive ved med på den lange bane. Så jeg skal ned i alle detaljerne igen, sikre vores fremtid og tjene flere penge igen i 2022.

Det andet er, at jeg virkelig gerne vil arbejde med min kropsholdning. Jeg har været skuespiller og danser i mit tidligere professionelle liv og der havde jeg en killer holdning. Men alt for meget computerarbejde, alder og livet som blogger/instagrammer har taget det sidste spunk og strunk ud af min holdning, og det gider jeg bare ikke finde mig i. Jeg synes, at det er en af de ting, der gør, at man får et kropssprog, der er ældre, end det behøver at være. Så Eva…..du har jo den der fine uddannelse og ved alt om de her ting. Vil du ikke hjælpe med at lave et træningsprogram til mig? 10- højst 15 min dagligt, der vil have givet mig min pæne holdning tilbage, når vi når nytår næste år. Måske vil mange af vores læsere også gerne have fingre eller ryg i det program, så kan vi jo dele det her på bloggen. Som en lille nytårsgave til alle de skønne kvinder og mænd, der følger med her. 2022 skal stå i de ranke rygges tegn. 🙂

Kære Læser

2022 ligger helt urørt og lokkende foran os. Alt kan ske og alt er i princippet muligt. Man kan starte på en frisk, eller fortsætte i det gamle spor. Man kan hoppe hurtigt hen over nytåret og tumle fortravlet videre, eller man kan bruge nytåret til at stoppe op, evaluere og lægge nye planer. Vi har gjort det sidste, og om få dage mødes vi for første gang i det nye år, og her vi vil lave samme øvelse med LOVELY LADIES ALIVE.

Vi har allerede lagt mange planer, og vi lover det ikke bliver kedeligt. 🙂

Tak for dit følgeskab i 2021. Det sætter vi så utrolig stor pris på.

Må det nye år bringe dig mange lykkelige stunder, store aha-oplevelser og flere gode grin.

Rigtig godt nytår

Kærligst

Eva og Pernille
#lovelyladiesalive

Hvis du er nysgerrig på, hvad vi drømte om at manifestere ved nytår sidste år, kan du læse om det her.

Portræt af to kvinder Eva Boland Koch og Pernille Højgaard 2

Og vil du allerede i gang med de gode kropsvenlige vaner, kan du kaste dig over vejrtrækningen som en vej til større velvære. Eva har øset ud af sin viden og introducerer nogle enkle øvelser, der er gode at starte med her.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

4 kommentarer til "Velkommen nytår"

 • GODT NYTÅR
  TUSIND tak for 2021

  Og det er meget generøst af jer, sådan at give os en nytårsgave!
  Tak for det ❤‍♀️ (Håber at jeg kommer til at bruge den i 2022)

  Tak for jer

 • Tusind tak for jer og for 2021 med jeres kloge tekster, som jeg så gerne vil henvise til, når det gælder mine egne klienter, der savner inspiration. I kan det der med humor i skrivningen. Stort tak for at inspirere mig.
  Selv har jeg lige lavet min årsevaluering ved hjælp af livsplanlægningsværktøjet, som jeg bruger i praksis og som også ligger på min hjemmeside, måske må jeg lægge et link et sted hos jer?
  Det vigtigste for mig i år bliver at have fokus på EN kundegruppe (altså sådan online), det er så skrækindjagende fremmed for mig og jeg har holdt mig fra det indtil nu. Men i år skal det være. Parforhold har altid været min store passion og nok også det område, hvor jeg selv har udviklet mig allermest. Det og mine værktøjer vil jeg give videre i år og derfor skal fokus ligge i min praksis på Valbygårdsvej – hvor Mau Coaching styrer for vildt….
  Vi tales ved, godt nytår til jer begge;
  knus fra Helene

  • Hej Helene.
   Tusinde tak for din kommentar. Hvor er det dejligt, at du anbefaler os til dine klienter.
   Hvis vi kan hjælpe og inspirere andre kvinder eller mænd, så er vores formål med bloggen til fulde opfyldt,
   så det betyder rigtig meget for os, at du tager dig tid til at skrive det til os.

   Vi vil gerne se på dit værktøj og måske du kan sende os en mail med et link, så kan vi fortsætte dialogen over mail.
   Vi glæder os til at høre meget mere om dit livsplanlægningsværktøj.

   Til sidst vil vi bare ønske dig og dine et rigtig godt nytår.
   Mh
   Eva og Pernille
   Mail: info@lovelyladiesalive.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *