Lovely Ladies Alive

– En livstilsblog af Eva B. Koch og Pernille Højgaard

×

Jeg erklærer hermed MIT forår for åbent

På Dyrehavsbakken plejer det traditionelt set at vælte ind med motorcykelentusiaster, foran isboderne står kilometervis af kø og badetøjsstativerne og sandalhylderne er fyldt til bristepunktet allerede, når årets første forårsmåned lyser op i kalenderen. Vi er bare klar! Vi trænger! 

Årets første is må altså gerne have en vis størrelse, ikk?! 🙂

For mig handler starten på den nye friske sæson i år lige så meget om at forberede mig indvendigt og mentalt til at komme ud i lyset . Hvad har jeg brug for at gøre? Hvad er vigtigt at sige til mig selv, inden jeg hopper ud i sommerhalvårets spot-light?

Man kan vel egentlig godt sammenligne det med den obligatoriske forårsrengøring. Vi tager stilling til vinterens skidt og møg, pudser vinduerne, så vi kan se ordentligt igen, og åbner hoveddøren på vid gab, så alt det gamle kan komme ud, og vi kan hilse alt det nye velkommen. 🙂

I min butik starter den proces oftest med en heftig refleksion over hele vinterhalvåret. Hvad er der egentlig sket de sidste måneder, og hvordan har jeg haft det? I år har det jo været en broget masse af corona benspænd og tanker om uvished og utilstrækkelighed, blandet med en ordentlig portion nye måder at være i relation med min omverden på. (Og det betyder jo bestemt ikke kun noget dårligt!) Men hele året har været: “ ingenting er som det plejer, så vi gør alting på en ny og spændende måde, er I klar?” På mange måder er jeg totalt overstimuleret af 1000 nye indtryk på én gang.

dette forår, når jeg putter mig selv i jorden som et blomsterløg, skal jeg vandes med nøje udvalgte ting, og én ting ad gangen i eget tempo – inden jeg springer ud i fuldt flor. SELVNÆRING!

Hvis noget skal spire og gro, skal det næres med det helt rigtige. Det gælder også mennesker!

Først og fremmest skal jeg klappe mig selv på skulderen og sige: “Hey – vi er her endnu.” Vi kom gennem en hård nedlukning, vi har gennemført hjemmeundervisning, holdt runde familiefødselsdage online og fejret jul på afstand. Vi har gjort det hele, så godt vi kunne, og nu skal tankerne om, hvorvidt jeg formåede at gøre det hele godt nok og meget nok fejes ud med vinterskidtet, og i stedet vil jeg fylde lungerne med et stort rungende  “GODT GÅET”! 

Dernæst vil jeg give mig selv lov til at nyde. Jeg vil nyde at tage den allerfineste porcelænskop frem fra gemmerne, fylde den med varm kakao, og så sætte mig i sofaen i en solstråle uden et klokkeslæt ved min side. Bare sidde der og være ganske og helt aldeles ineffektiv og unyttig. Og så alligevel – det er gødning til sjæl og sind.

Når verden åbner lidt igen, og der atter dufter af nybrygget kaffe og friskbagte muffins fra de lokale caféer, vil jeg smide vinterfrakken, slentre ned til byen helt alene iført kæmpe store solbriller, og sætte mig i det fjerneste hjørne på torvet, og bare…kigge! 

Og det med sandalerne – indrømmet! Jeg har allerede købt nye i år – to par! 🙂 Bikiniformen… jeg gider ikke gå i bikini mere, og formen er som min krop er. Først og fremmest vil jeg gøre ting, som min krop bliver glad for uden at presse den eller sætte deadlines for, hvornår den skal se ud på en bestemt måde. Jeg vil gå morgenture i ro, finde snobrødspindene frem sammen med ungerne og finde en solkrog i haven sammen med min mand, og dermed og hermed erklære
MIT forår for åbent!

Vinterfrakken er smidt, solbrillerne klar, og jeg er parat til at kigge på livet udenfor 🙂

Kære læser🌱

Jeg tror, vi alle sammen har hver vores helt personlige version af forårets sæsonåbning, og hvad dertil hører. Og særligt i år ser den måske anderledes ud, end den plejer? Hvordan ser DIT forår ud, og er der noget, der er nyt, eller er alting som det plejer?
Det vil være så skønt, hvis du kunne have lyst til at dele, hvad dit forår består af i år, eller hvordan du ønsker, det skal være. Du kan dele med os her i kommentarfeltet, du kan skrive til os på vores Instagram eller i en lukket besked – lige, hvad der passer allerbedst for dig.
Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne sandalkassen, og ønsker jer alle sammen en helt vidunderlig forårssæson.😊🙏

Rigtig god søndag🌸

Kærlig hilsen Eva
#lovelyladiesalive

Læs eller genlæs Pernilles indlæg om de fem leveregler, der ændrede hendes liv. Måske du her kan finde et ordsprog eller en leveregel, som du kan tage med under armen ud i DIT forår.

Her på Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde masser af inspiration og herlig viden om, hvordan skovens sæsonåbning ser ud. Jeg skal helt sikkert i skoven! 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Logo-naturstyrelsen.jpg
De fineste anemoner. @Naturstyrelsen

Rigtig god fornøjelse 🙂

Har du lyst til at dele:
error
fb-share-icon

Ingen kommentarer til "Jeg erklærer hermed MIT forår for åbent"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.